Lahůdkový marinovaný vepřový bok recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřového bůčku
- 3 stroužky česneku (CZ)
- 2 cibule
- 2 mrkve
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- sůl
- pepř
- MARINÁDA:
- 1 palice česneku (CZ)
- 2 lžičky maďarské sladké papriky
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
Postup Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky.
Do hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, tak opatrně vložíme maso.
Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.
Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.
V misce smícháme utřené stroužky česneku se solí, paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje.
Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.
Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.