Lahůdkový guláš recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

600 g hovězího masa(předního, nebo kližky)
500 g cibule i víc
trochu sádla
1 feferonka
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce majoránky
1/2 kostky masoxu(nemusí být)
pepř
sůl
Na ozdobu:
na každou porci 1 lžíce zakysané smetany(nebo tatarské omáčky)
nakrájený pórek na kolečka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, v kastrolu si rozehřejeme sádlo, na něm usmažíme dozlatova nadrobno nakrájené cibule, přidáme maso, pepř, sůl, papriku, pokrájenou feferonku, rajčatový protlak a necháme po osmažení dusit až do tuku.

  2. Pak guláš zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme osmahnout, podlijeme horkou vodou, přidáme masox a dusíme dál, dokud maso nezměkne a tuk se odděluje od šťávy.

  3. Nakonec posypeme majoránkou, promícháme, na talíři ozdobíme zakysankou (nebo tatarkou) a můžeme jíst.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!