Lahůdkový guláš recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 600 g hovězího masa(předního, nebo kližky)
- 500 g cibule i víc
- trochu sádla
- 1 feferonka
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1/2 kostky masoxu(nemusí být)
- pepř
- sůl
- Na ozdobu:
- na každou porci 1 lžíce zakysané smetany(nebo tatarské omáčky)
- nakrájený pórek na kolečka
Postup Lahůdkový guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, v kastrolu si rozehřejeme sádlo, na něm usmažíme dozlatova nadrobno nakrájené cibule, přidáme maso, pepř, sůl, papriku, pokrájenou feferonku, rajčatový protlak a necháme po osmažení dusit až do tuku.
Pak guláš zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme osmahnout, podlijeme horkou vodou, přidáme masox a dusíme dál, dokud maso nezměkne a tuk se odděluje od šťávy.
Nakonec posypeme majoránkou, promícháme, na talíři ozdobíme zakysankou (nebo tatarkou) a můžeme jíst.