Lahůdkový bůček recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřový bůček (libový)
- 5 zrnek celého černého pepře
- 3 zrnka nového koření
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce vegety
- sůl
- pomazánka:
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 stroužky česneku
Postup Lahůdkový bůček
Postup přípravy receptu
-
Umytý bůček dáme vařit do osolené vroucí vody, do které jsme přidali celý černý pepř, nové koření, česnek a vegetu.
Měkké maso vyjmeme, odstraníme kosti a kůži a ještě teplé ze všech stran dobře potřeme připravenou pomazánkou (sojovou omáčku vymícháme s mletou červenou paprikou, mletým černým pepřem, hořčicí a rozetřeným česnekem), zabalíme do alobalu a necháme v chladu 24 hodin.
Podáváme studený, nakrájený na plátky s černým chlebem a sterilovanou okurkou.