Lahůdkově zapečený květák s bylinkami recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 menší hlávka květáku
100 g šunky vcelku nebo salámu, který se dá strouhat
100 ml kysané smetany
100 g sýra Eidam strouhaný
1 konzerva krájených žampiónu i s vodou
2 stroužky česneku
1/2 cibule
(1 dcl vývaru z květáku)
zelené bylinky:
petrželka
celerovou nať
medvědí česnek
zelenou část pórku
3 vejce
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák si trochu povaříme ve slané vodě a 1 dcl vývaru si necháme.

  2. Pekáč vymažeme máslem, nandáme hrubě nasekaný květák, nastrouhanou šunku (nebo salám), posypeme česnekem nakrájeným na plátky, nakrájenou cibulí, žampióny a nasekanými bylinkami, osolíme a všechno v pekáčku promícháme.

  3. Do hrnečku si dáme kysanou smetanu, zředíme jí vývarem z květáku (1 dcl), přidáme vajíčka a rozšleháme, nalijeme navrch, zasypeme strouhaným sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby tak na 40 minut, až je vršek do světlehněda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!