Lahůdkové řízky recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

8 krůtích (nebo kuřecích, vepřových) plátků
sůl
olej
200 g tvrdého sýra
250 ml kysané smetany
3 vejce
hladká mouka
strouhanka
kari koření
1 hlávka česneku
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym korením a kari, natrieme roztlačeným cesnakom. Do hlbšej nádoby dáme na dno trocha oleja, uložíme jeden rezeň, potrieme ho olejom a opäť naň uložíme ďalší rezeň. Postup opakujeme, kým neminieme všetky rezne. Prikryté uložíme do chladu odležať.

  2. V miske rozšľaháme smotanu, vajíčka, nastrúhaný syr.

  3. Rezne obaľujeme v múke, potom v zmesi vajec a napokon v strúhanke. Vyprážame, najlepšie na teflónovej panvici. Môžeme použiť i olej, v ktorom boli rezne uložené.

  4. Podávame s pečenými alebo inými zemiakmi a zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!