Lahůdková moravská tlačenka recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 3 kg vepřového masa (plecko)
- 1 vepřové koleno zadní
- 4 vepřové nožky
- 1 kg vepřové kůže
- 3 cibule (větší)
- 8-10 kuliček nového koření
- 8 ks bobkový list
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup Lahůdková moravská tlačenka
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce dáme vařit plecko a koleno a přidáme celé cibule, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka.
Plecko je uvařeno dříve, a proto si vaření hlídáme, aby nedošlo k rozvaření masa, koleno následně vaříme do měkka také.
Do druhého hrnce dáme vařit vepřové kůže a nožky. Také vaříme do měkka a vývar použijeme později do láku.
Po uvaření všech surovin, maso z plecka nakrájíme na větší kostky, koleno obereme a maso také pokrájíme, kůže pomeleme na masovém strojku a dáme do nějaké větší nádoby.
Přidáme vývar z masa, nakrájené kostky masa a ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Musíme to udělat hodně slané, neboť maso si to vtáhne, jinak bude výrobek mdlé chuti.
Takto vzniklou směs s úsměvem plníme do nachystaného igelitového tlačenkového střeva.
Zavážeme a dáme vychladit. Po 20 minutách otáčíme. Dobrou chuť.