Kýta na černém pivu recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 750 g kýty
- 1 větší cibule
- práškový česnek
- sůl
- drcený kmín
- solamyl (můžeme použít klasickou mouku)
- 4 lžíce ostrého kečupu (použila jsem 1 černé pivo Kozla)
- 2 hrnky vývaru (nebo kostku masox a vodu)
- olej
Postup Kýta na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme česnekem a kmínem z obou stran. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran v pánvi a přendáme do pekáčku.
Ve výpeku opečeme na půlkroužky pokrájenou cibuli. Zaprášíme ji solamylem a znovu osmahneme. Přidáme pivo, vývar, kečup. Dobře smíchanou směs nalijeme do pekáčku na maso.
Pekáček zakryjeme alobalem a kýtu na pivu dusíme při 200 °C zhruba hodinu, občas podléváme. Chvilku před dopékáním alobal sundáme. Podávala jsem s bramborovou kaší.