Kysané zelí na slanině a jablku recept
Top Recepty, PřílohySuroviny na recept
- 500 g kysaného zelí
- 150 g domácí vyuzené slaniny (bůčku)
- 1 větší cibule
- 1 větší jablko
- 1 polévková lžíce sádla
- na dochucení:
- sůl
- cukr
- mletý pepř
Postup Kysané zelí na slanině a jablku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na větší kostičky nakrájíme slaninu, dáme do hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova.
Přidáme opláchnuté, překrájené zelí, 1 dl vody, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 20 minut.
Mezitím si oloupeme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme jablko, které po 20 minutách přidáme k podušenému zelí a ještě 10 minut za občasného promíchání dodusíme. Dle potřeby dochutíme a podáváme jako přílohu k různě upravenému masu, nebo prejtu.