Kysaná fazolová polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 větší hrsti fazolí (já dala hnědé)
1 cibule
4 stroužky česneku
mrkev
petržel
celer
1 paprika čerstvá (dala jsem červenou)
4 cherry rajčátka (nebo 1 velké)
kus pórku
300 g kysaného zelí
zeleninový vývar
50 g měkkého salámu
3 lžíce kysané smetany
trochu octa
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, pak nakrájíme cibuli na proužky a osmahneme ji na trošce oleje, zalijeme vodou, dáme fazole se zeleninovým vývarem a vaříme, dokud nejsou fazole skoro měkké.

  2. Přidáme pokrájenou zeleninu a překrájené kysané zelí, opepříme, osolíme a přidáme trošku octa, vaříme dál do změknutí zeleniny, dáme nakrájený salám a zakysanou smetanu, kterou rozkvrdláme s polévkovým vývarem, aby se nesrazila.

  3. Polévka je hustá zeleninou, kdo chce víc hustou, dá trochu jíšky-já dala, máme rádi husťačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!