Květákovo-sýrová roláda bez mouky recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

1 květák (menší)
1 vejce
oregano
sůl
50-100 g mozzarelly
50 g šunky
50 g sýra (ementálového typu)
5 lžic rajčat (sekaných, může být i z konzervy)
lžička cukru
bazalka (nebo oregano)
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Květák, rozebraný na malé růžičky, povařte asi 5 minut v osolené vodě. Můžete jej i předem rozdrtit v robotu, případně po uvaření rozmačkat vidličkou. Přelijte přes cedník, nechte důkladně okapat a ještě papírovými utěrkami vymačkejte přebytečnou vodu tak, aby vznikla polosuchá drť.

  2. Přidejte do ní nastrouhanou mozarellu, vajíčko, oregano, podle chuti osolte a rozprostřete a umačkejte na plech vyložený papírem do tvaru obdélníku. Pečte asi 10 minut v troubě, vyhřáté na 200 st.

  3. Až začnou zlátnout okraje, vyndejte z trouby, sejměte i s papírem z plechu a nechte vychladnout. Potom lžící rozetřete rajčata, lehce oslazená a okořeněná oreganem, moc nesolte, sýry jsou slané dost. Na rajčata dejte směs pokrájené šunky a plátkového sýru a zabalte pomocí papíru, na kterém leží, do tvaru rolády.

  4. Povrch posypte hrstí strouhaného parmezánu, pokud jej momentálně nemáte, poslouží i jiný sýr. Pečte ještě tak 10-15 minut, až se sýr rozpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!