Květákovo-sýrová roláda bez mouky recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 květák (menší)
- 1 vejce
- oregano
- sůl
- 50-100 g mozzarelly
- 50 g šunky
- 50 g sýra (ementálového typu)
- 5 lžic rajčat (sekaných, může být i z konzervy)
- lžička cukru
- bazalka (nebo oregano)
- parmazán
Postup Květákovo-sýrová roláda bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Květák, rozebraný na malé růžičky, povařte asi 5 minut v osolené vodě. Můžete jej i předem rozdrtit v robotu, případně po uvaření rozmačkat vidličkou. Přelijte přes cedník, nechte důkladně okapat a ještě papírovými utěrkami vymačkejte přebytečnou vodu tak, aby vznikla polosuchá drť.
Přidejte do ní nastrouhanou mozarellu, vajíčko, oregano, podle chuti osolte a rozprostřete a umačkejte na plech vyložený papírem do tvaru obdélníku. Pečte asi 10 minut v troubě, vyhřáté na 200 st.
Až začnou zlátnout okraje, vyndejte z trouby, sejměte i s papírem z plechu a nechte vychladnout. Potom lžící rozetřete rajčata, lehce oslazená a okořeněná oreganem, moc nesolte, sýry jsou slané dost. Na rajčata dejte směs pokrájené šunky a plátkového sýru a zabalte pomocí papíru, na kterém leží, do tvaru rolády.
Povrch posypte hrstí strouhaného parmezánu, pokud jej momentálně nemáte, poslouží i jiný sýr. Pečte ještě tak 10-15 minut, až se sýr rozpustí.