Květák v pivním těstíčku recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- menší květák
- 250 ml světlého piva 10°C
- 150 g namleté cizrny (mouka)
- 2 vajíčka
- kurkuma
- sůl
- pepř
Postup Květák v pivním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Květák asi 10 minut povaříme v osolené vodě.
V míse vyšleháme metličkou žloutky s pivem. Cizrnu rozemeleme na prášek. Přidáme sůl, pepř, kurkumu a mouku. Zamícháme a vyšleháme bílky. Přidáme je do těsta a jemně promícháme.
Rozpálíme olej. Vychladlý květák rozebereme na růžičky, které máčíme v těstě a poté smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme s bramborem a tatarkou. Já podávala jen tak s dipem ze zakysané smetany, soli, pepře, hořčice, citronové šťávy a chilli prášku.