Kvasnicová s krupkami s vejcem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 vejce
- 15 dkg kvasnic
- 5-10 dkg krupek (lámanka)
- mrkev
- celer
- petržel
- bylinky
- olej
- cibule
- kmín
- petržel
- celer
- libeček
- pepř
- sůl
- Masox
Postup Kvasnicová s krupkami s vejcem
Postup přípravy receptu
-
20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu.
Současně na oleji upražíme kvasnice. Pražíme je 15-20 minut. Musí zhnědnout a změnit se v drobivou, tmavě hnědou hmotu.
Upražené kvasnice vyklopíme do polévky.
Celer, cibul, kořenovou petržel vyjmeme. Dochutíme masoxem, osolíme, trochu pepře, bylinky. Povaříme. Nakonec kapání z rozšlehaného vejce.