Kvasnicová s krupkami s vejcem recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 vejce
15 dkg kvasnic
5-10 dkg krupek (lámanka)
mrkev
celer
petržel
bylinky
olej
cibule
kmín
petržel
celer
libeček
pepř
sůl
Masox

Postup přípravy receptu

  1. 20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu.

  2. Současně na oleji upražíme kvasnice. Pražíme je 15-20 minut. Musí zhnědnout a změnit se v drobivou, tmavě hnědou hmotu.

  3. Upražené kvasnice vyklopíme do polévky.

  4. Celer, cibul, kořenovou petržel vyjmeme. Dochutíme masoxem, osolíme, trochu pepře, bylinky. Povaříme. Nakonec kapání z rozšlehaného vejce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!