Kvasnicová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 150 g kvasnic
- 1 cibule
- 3 polévkové lžíce oleje
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 150 g mrkve
- 100 g celeru
- 1/2 pórku
- trochu květáku
- 50 g másla
- polévkové koření
- kmín
- sůl
- pepř
Postup Kvasnicová polévka
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na másle s kmínem orestujeme na malé růžičky rozebraný květák, na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Jakmile je zelenina měkká - odstavíme.
V hrnci rozpálíme olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a lehce orestujeme. Přidáme rozdrobené kvasnice a mícháme než se kvasnice začnou srážet. Přidáme mouku a za stálého míchání chvíli opékáme. Přilijeme 1 l vody a metličkou rozšleháváme, než se kvasnice rozpustí a polévka začne vařit.
Přidáme polévkové koření, restovanou zeleninu z pánve a za stálého míchání několik minut provaříme. Polévku můžeme zjemnit rozšlehaným vejcem (provařit ještě cca 2 min.).