Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1l kuřecího vývaru
- čerstvá zelenina:
- růžičková kapusta
- brokolice
- kořenová zelenina
- Suroviny na nočky:
- 1/2 vejce 25g
- 50 g tuhého tvarohu (z pozlátka)
- 5 g rozpuštěného másla
- 25 g najemno nasekané střídky z tmavého pečiv nejlépe z toastového chleba (rozmixované nožovým mixérem)
- 1 lžíce nasekaných bylinek:
- oregano
- bazalka
- estragon
- tymián
Postup Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C.
Pečeme, dokud kostry nezačnou zlátnout. Poté skelety spolu s cibulí přendáme do hrnce, aby pasovaly vedle sebe (šetřete prostorem, protože chceme-li silný vývar, nebude dobré zalívat kostry velkým množstvím vody).
Do hrnce přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a asi 10 kuliček pepře. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly kostry ponořené a přivedeme k varu. Vývar táhneme těsně na boru varu, nesmí příliš probublávat.
Vaříme alespoň 3 hodiny (u hovězího vaříme déle).
Asi 40 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu 1 střední mrkev, malou petržel, a asi 50g celeru. Zeleninu z vývaru už nepoužívejte!
Zeleninu vcelku vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Uvařenou zeleninu ihned zchladíme ve studené vodě. Brokolici nakrájíme na malé růžičky, kořenovou zeleninu na kostičky. Zeleninu vložíme do vývaru a prohřejeme. Dosolíme.
Nočky: suroviny společně propracujeme a necháme 5 minut odležet.
Z těsta vykrajujeme nočky pomocí dvou čajových lžiček, které si máčíme ve vodě.
Nočky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty.
Nočky vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se zatáhly.
Vyjmeme z vody a vkládáme na talíř.
Zalijeme polévkou.