Kuřecí stehna s fazolkami a mrkví recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí stehna s kůží
- 10 větších brambor
- 2-3 lžičky sušeného tymiánu
- sůl
- 2 bobkové listy
- mletý bílý pepř
- 200 g mražených baby mrkviček
- 200 g mražených fazolek
- 2 střední cibule - nakrájené na kroužky
- 3-4 hrnky vývaru
- 4 tenčí plátky másla
- alobal
Postup Kuřecí stehna s fazolkami a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, ponecháme ve slupce a nakrájíme na tlustší kolečka.
Kuřecí stehna z všech stran posolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Do hlubšího pekáče dáme jako první vrstvu mrkve, na ni rovnoměrně kolečka brambor. Pokračujeme vrstvou fazolek a cibule.
Přidáme bobkové listy, dále na vše položíme stehna kůžičkou nahoru, na každé plátek másla a vše jako poslední vrstvu překryjeme ještě zbytkem brambor.
Vše podlijeme vývarem a přes pekáč dáme alobal tak, aby mohla pára mírně vycházet ven.
V předehřáté troubě na 200°C necháme péct cca 30 minut, sundáme alobal a maso v pekáči otočíme, aby i druhá strana dostala možnost se propéct ve vznikající šťávě.
Po dalších 30 minutách maso ještě jednou obrátíme, případně podlijeme vodou a necháme dojít, až je maso měkké a kůžička je pěkně dozlatova.