Kuřecí stehna MAGYAROS recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kg kuřecího masa ze stehen bez kůže
- sáček koření Magyaros (33 g)
- 2 větší cibule
- 2 klobásy čabajského typu
- sůl
- olej
- Solamyl (bramborový škrob)
Postup Kuřecí stehna MAGYAROS
Postup přípravy receptu
-
Vykostěné maso z kuřecích stehen nakrájíme na větší špalíky, promícháme se směsí koření Magyaros (celý sáček) a 1 dl oleje. Na měsíčky nakrájené cibule a na kolečka nakrájené klobásky přidáme následně také k naloženému masu a poctivě promícháme. Necháme cca 3 hodiny odležet v chladnu.
Rozehřejeme si pánev Wok a kuřecí směs s cibulí a klobáskou zprudka opékáme, dokud maso není měkké. Maso hlídáme a mícháme, aby se nespálila cibule nebo klobáska – mají k tomu tendenci.
Do hotové měkké směsi masa vlijeme cca 2 dl kuřecího vývaru (např. z krků, křídel) ve které rozmícháme 1 lžíci Solamylu, čímž se nám směs zahustí. Vše za stálého míchání necháme cca 2 minuty prohřát a podáváme s bramborem nebo rýží.