Kuřecí srdíčka v zeleninové omáčce recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 500 g srdíček
- 1 velká cibule
- 100 g špeku
- 1 mrkev
- 1/2 petržele
- kousek celeru
- 2 kyselé okurky
- vývar nebo voda
- mléko nebo smetana na vaření
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžičky Solamylu
- 1 bobkový list
- sůl
- mletý kmín
- pepř
- chilli
Postup Kuřecí srdíčka v zeleninové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka očistíme, opláchneme a větší překrojíme podélně. Na špeku nakrájeném na kostičky a vyškvařeném opečeme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, až do hněda.
Přidáme srdíčka a když zbělají, přisypeme kmín, papriku a po zamíchání hořčici. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, jednu okurku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem tak 3/4.
Dusíme do měkka. V cca 100-150 ml mléka rozmícháme Solamyl a přilijeme ke směsi. Přidáme druhou okurku a krátce povaříme. Dochutíme pepřem, solí a chilli. Podáváme s rýží, klidně i s těstovinami.