Kuřecísegedínz papiňáku recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 600 g kuřecích stehenních řízků
- 670 g kysaného zelí
- 250 g smetany na šlehání
- 2 dcl bílého vína
- 2 pl hladké mouky
- 3 pl sladké mleté papriky
- 1 kl drceného kmínu
- 2 pl oleje
- 2 větší cibule
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup Kuřecísegedínz papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky.
Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej na 2minuty osmažit. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout. Zasypeme kmínem, paprikou a 1minutu restujeme. Přidáme zelí, víno podlijeme 3 dl horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 8 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10 minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.