Kuřecí s omáčkou z bazalkového pesta a rajčat recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 stehenní nebo prsní kuřecí řízky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 2-3 lžičky bazalkového pesta (mám domácí)
- 200 g krájených rajčat z konzervy
- 4 čerstvá menší rajčata
- sůl
- pepř
- 100 ml smetany krémové na vaření
- K podávání:
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- čerstvé lístky bazalky
Postup Kuřecí s omáčkou z bazalkového pesta a rajčat
Postup přípravy receptu
-
Omáčku dělám k různým těstovinám, někdy s masem, jindy bez masa. Tentokrát jsem měla stehenní řízky od večera v marinádě, ale není to nutné. Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, osolíme, opepříme a opečeme v hluboké pánvi na oleji dozlatova.
Přidáme cibuli nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a orestujeme. Dáme pozor, abychom česnek nespálili a přidáme půl plechovky krájených rajčat (druhou půlku dávám v zip-sáčku zmrazit). Promícháme, přidáme pesto a krátce cca 5 minut podusíme.
Přidáme smetanu a na osminky nakrájená čerstvá rajčata, promícháme a už jen krátce necháme přejít varem. Dle chuti přisolíme, ale většinou není potřeba, pesto dodá specifickou chuť. Podáváme k vařeným těstovinám, posypané parmezánem a lístky bazalky.