Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

1 kg kuřecích prsou
1/2 litru kuřecího vývaru (silného)
1/2 litru sladké smetany (31%)
1 cibule (větší)
100 g másla
sůl
pepř
máslová jíška
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme na stejně velké porce. Porce osolíme a opepříme. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme lehce zpěnit.

  2. Vložíme porce kuřecího masa a zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Přidáme silný vývar a vlijeme do něj sladkou smetanu. Necháme probublávat, aby se maso hezky udusilo a nasáklo smetanovou chuť.

  3. Poté porce masa vyjmeme a udržujeme teplé. K zahuštění použijeme máslovou jíšku (směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky). Metličkou omáčku důsledně mícháme 15 minut, neboť má tendenci se připalovat.

  4. Omáčku scedíme přes jemné sítko, aby byla opravdu jemná. Chuť omáčky doladíme solí, pepřem a oříškem másla.

  5. Vhodnou přílohou je houskový knedlík a pro barvu sypeme čerstvě nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!