Kuřecí mumie v lilkovém sarkofágu recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 větší kuřecí prso nebo 2 menší
- 1 delší pórek (použijeme z něj jen kousek)
- 1 lilek
- česnek
- sůl
- grilovací koření na zeleninu
- olivový olej
Postup Kuřecí mumie v lilkovém sarkofágu
Postup přípravy receptu
-
Lilek rozkrojíme na polovinu, vydlabeme vnitřek a okořeníme grilovací směsí.
Kuřecí prsa upravíme do velikosti vydlabané dutiny v lilku, potřeme česnekem utřeným se solí a necháme odpočinout.
Z pórku oddělíme několik listů, omyjeme, podélně rozřízneme a v horké vodě krátce povaříme, aby změkly. Prsa kráce orestujeme na pánvi s trochou oleje, aby se zatáhla a částečně opekla a vyjmeme. Listy pórku potřeme česnekem a grilovacím kořením, prsa okořeněnými listy obalíme po celé délce a vložíme do vydlabaného lilku. Vložíme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 20 min., 10 min. cca 175 °C, poté 200 °C.
Podáváme s bramborovou pyramidou, posypané strouhaným parmazánem.