Kuřecí maso se zeleninou pod sýrovou čepičkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecích prsíček
- 3 mrkve
- 1 cuketa
- hrst kukuřice
- pár růžiček brokolice
- 1 plechovka žampionů
- 20-30 dkg sýru (eidam)
- 2 nožičky klobásy
- cibule
- česnek
- olej
- sůl
- pepř
- grilovaná zelenina
- provensálské koření
- bazalka
- oregano
- tymián
- worchester
- sojová omáčka
- maggi
Postup Kuřecí maso se zeleninou pod sýrovou čepičkou
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si půl cibule na kostičky. Tuto část zpěníme na oleji.
Když cibulka zezlátne, přidáme maso - to jsme si nakrájeli na nudličky, promíchali s kořením na čínu (wolcestrem, soj. omáčkou, maggi - není nutné), pepřem, solí, a dle chuti bylinky (provensálské koření, bazalka, oregano, tymián).
Maso osmahneme a přidáme na kolečka nakrájenou klobásku, na kostičky cuketu, na kolečka mrkev a trochu pokrájené žampiony, aby nebyly takové kusy, kukuřici, česnek na plátky, zbylou cibuli na půlkolečka. Posypeme trochou koření na grilovanou zeleninu a příp. ještě bylinkami/jiným kořením dle chuti.
Podusíme, dle potřeby podlijeme vodou. Směs dusíme dokud cuketa není skoro hotová.
Na pařáčku si zatím uvaříme brokolici (jen na páře) - pokud ji máme z mrazáku, pokud ne, nakrájíme ji rovnou do podušené směsi.
Podušenou směs přendáme do zapékací mísy a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct, než nám sýr zezlátne. Podáváme s brambory nebo pečivem.