Kuřecí kopřivové závitky s parmazánem a křepelčími vejci recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí řízky
- 8 křepelčích vajec
- 100 g pravé slaniny - gazdovké nebo oravské (anglickou už nekupuju)
- miska kopřivových špiček (max. 3-4 cm dlouhých)
- kousek parmazánu
- 1 cibule
- 2 PL mouky
- 2 PL oleje (já dávám olivový extra virgin)
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí kopřivové závitky s parmazánem a křepelčími vejci
Postup přípravy receptu
-
Natrhané kopřivy propereme a nasekáme nadrobno.
Polovinu slaniny si nakrájíme na kostičky, necháme trochu rozškvařit, přidáme nasekané kopřivy a chvilku restujeme (cca 3 min). Odstavíme a necháme vychladnout.
Kuřecí řízky si nařízneme a naklepeme.
Osolíme, opepříme a na každý dáme část kopřiv se slaninou, 2 oloupaná natvrdo uvařená křepelčí vejce a kousek parmazánu.
Závitek zabalíme, spíchneme jehlou a pro jistotu ještě zamotáme nití (kdo je šikovný, tak nemusí - já musím).
Na oleji necháme povolit nadrobno nakrájenou druhou polovinu slaniny a na ní opečeme závitky ze všech stran.
Opečené je vyndáme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatova, přisypeme mouku a zarestujeme. Podlijeme vodou a dobře rozmícháme.
Závitky vložíme zpět do omáčky a necháme společně dusit cca 20 min. (než se nám dovaří příloha).
Dle chuti omáčku osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo s oblíbenou bramborovou přílohou. Můžeme posypat jarní cibulkou.