Kuřecí kari steak s italským risottem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 400 g rýže Arborio (kulatozrná rýže)
- 400 g kuřecích prsou
- 1 větší cuketa
- 2 menší žampiony portobello
- 2 šalotky
- 1 dcl bílého vína
- zeleninový vývar
- parmazán
- máslo
- bílý jogurt
- kari koření
- mletá paprika
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- olivový olej
Postup Kuřecí kari steak s italským risottem
Postup přípravy receptu
-
Kari koření a mletou červenou papriku vmícháme do bílého jogurtu, přidáme špetku soli, pepře a olivový olej a do připravené marinády dáme odležet na cca hodinu steaky z kuřecích prsou.
Na pánvi na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme nadrobno pokrájenou cuketu a žampion portobello a až chytí šalotka lehce zlatavou barvu, přisypeme (nepropláchnutou!) rýži Arborio a chvíli restujeme. Zalejeme bílým vínem a až se odpaří a rýže jej nasákne, podléváme zeleninovým vývarem, cca 15 minut pořád dokola, dokud rýže téměř nezměkne a vývar se částečně nevyvaří.
Úplně nakonec přidáme parmazán, který jen vmícháme do hotového rizota a to necháme pak chvíli odpočinout pod poklicí nebo utěrkou.
Kuřecí steaky v marinádě orestujeme z obou stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Rizoto servírujeme na mělký nebo hluboký talíř, navrch poklademe steaky a lehce podrobíme parmazánem, můžeme ještě posypat nadrobno nasekanou petrželkou.