Kuřecí jatýrka v kečupové omáčce recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 300 g jater
- olej
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 5 lžic kečupu (lepší je použít pikantní)
- 50 g šunky
Postup Kuřecí jatýrka v kečupové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra pokrájíme na kousky a opečeme na oleji.
Hotová játra osolíme, opepříme a přendáme je do nahřáté nádoby, aby vydržela teplá.
Do pánvičky přidáme trochu oleje nebo másla, necháme na něm zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájený česnek na plátky, pokrájenou šunku na nudličky a kečup. Je-li potřeba, přidáme trochu vařící vody a směs necháme přejít varem.
Játra na talíři přelijeme touto směsí a podáváme s rýží. Ozdobíme jemně pokrájeným pórkem či jarní cibulkou.