Kuře Tandoori v římském hrnci recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 8 kuřecích stehýnek
- 1 bílý jogurt
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého zázvoru (nebo kousek čerstvého)
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 2 lžičky kardamomu
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžíce worcesteru
- 2 lžíce citrónové šťávy
- sůl
Postup Kuře Tandoori v římském hrnci
Postup přípravy receptu
-
Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným nebo prolisovaným česnekem, zázvorem, koriandrem, kmínem, kardamomem, paprikou, chilli, worchesterovou omáčkou, solí a polovinou množství citrónové šťávy. Vše rozetřeme nebo rozmixujeme na hladkou pastu.
Maso naložíme do vzniklé marinády a uložíme do ledničky minimálně na 6 hodin, nejlépe přes noc.
Římský hrnec připravíme podle návodu, na dno dáme trochu vývaru nebo vody, přidáme maso, přiklopíme víkem a vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200°C. Pečeme bez podlévání asi 2 hodiny. Hotové porce masa pokapeme zbylou citrónovou šťávou.