Kuře s brambory v křenové smetánce recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí stehna
4 velké brambory
300 ml smetany ke šlehání
80 g krenexu (křeníku ap.)
máslo
sůl
případně mléko na rozředění výpeku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme a potřeme rozpuštěným máslem.

  2. Smetanu prošleháme se sterilovaným křenem a lehounce osolíme.

  3. Troubu rozehřejeme na 230°C, do kastrůlku nebo zapékací misky vlijeme křenovou smetanu, na ni položíme nasolená kuřecí stehna a pečeme dozlatova, asi hodinu.

  4. Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme je na cca půlcentimetrová kolečka.

  5. Plátky brambor ponoříme do smetany s výpekem z kuřecího masa a celé pečeme ještě asi půl hodiny (pokud se povrch připéká, kastrol přikryjeme pokličkou nebo alobalem).

  6. Pokud je smetanová omáčka příliš hustá, naředíme ji mlékem a případně dochutíme solí, čerstvě nastrouhaným křenem, černým pepřem nebo octovým zástřikem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!