Kuře po staropražsku recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí stehna
- sůl dle potřeby
- 1/2 lžičky koriandru
- zelená petrželka (nať)
- 2,5 lžíce oleje
- 2 dcl kuřecího vývaru
- 30 g rozinek
- 40 g sušených švestek
- 25 g mandlových lupínků
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky nakládaného zeleného pepře
- 1/2 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 lžíce hladké mouky
Postup Kuře po staropražsku
Postup přípravy receptu
-
Koriandr rozdrtíme, smícháme s drobně nakrájenou petrželkou, solí a troškou oleje. Touto směsí potřeme kuřecí stehna a můžeme je nechat v chladu odležet.
Na lžíci rozpáleného oleje orestujeme rozinky, když se začnou nafukovat přidáme nakrájené sušené švestky, mandlové lupínky, nakládaný pepř, česnek nakrájený na plátky, rajčatový protlak a vše restujeme zhruba 3 minuty. Pak přidáme mouku, krátce osmahneme, vše zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme zavařit.
Na zbytku oleje na pánvičce prudce opečeme ze všech stran stehna, vše dáme do pekáčku, ten přiklopíme nebo překryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme. Během pečení podle potřeby doléváme vývar nebo vodu. Podáváme s karlovarskými nebo houskovými knedlíky.