Kuře na divoko. Kuře jako bažant recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1-2 kg kuře
- 150 g slaniny
- 1 střední mrkev
- 1 petržel kořenová
- 1/2 celeru asi velikosti jablka
- 2 dl červeného vína (Frankovka, Modrý Portugal a pod.)
- 1 větší cibule
- 10 kuliček nového koření
- 5 bobkových listů
- 20 kuliček celého pepře
- sůl
- kmín
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Postup přípravy receptu
-
Očistěte kuře, opláchněte ve studené vodě a osušte. Prošpikujte ho dobrou slaninou a osolte ho uvnitř i z venku a posypte kmínem. Zbylou slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte a pokrájejte na drobno.
S veškerým kořením dejte na pekáč a nakonec položte kuře na zeleninu prsy a zvolna pečte. Ke konci pečení otočte a přidejte na výkonu, aby byla dobrá kůrka. Nezapomeňte podlívat vínem. Při pečení polívejte také vypečenou šťávou.
Asi za půldruhé hodiny kuře vyndejte a koření vyhoďte. Zeleninu dejte do síta a protlačte nebo rozmixujte a dejte zase na pekáč. Rozmíchejte s tou šťávou a jestli je málo hustá, tak do ní přidejte trochu hladké mouky.
Kuře naporcujte, vraťte do šťávy a nechte ještě prohřát. Podávejte na talíři s bramborovým knedlíkem, červeným zelím a polijte šťávou z kuřete.