Kuře na divoko. Kuře jako bažant recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1-2 kg kuře
150 g slaniny
1 střední mrkev
1 petržel kořenová
1/2 celeru asi velikosti jablka
2 dl červeného vína (Frankovka, Modrý Portugal a pod.)
1 větší cibule
10 kuliček nového koření
5 bobkových listů
20 kuliček celého pepře
sůl
kmín
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Očistěte kuře, opláchněte ve studené vodě a osušte. Prošpikujte ho dobrou slaninou a osolte ho uvnitř i z venku a posypte kmínem. Zbylou slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte a pokrájejte na drobno.

  2. S veškerým kořením dejte na pekáč a nakonec položte kuře na zeleninu prsy a zvolna pečte. Ke konci pečení otočte a přidejte na výkonu, aby byla dobrá kůrka. Nezapomeňte podlívat vínem. Při pečení polívejte také vypečenou šťávou.

  3. Asi za půldruhé hodiny kuře vyndejte a koření vyhoďte. Zeleninu dejte do síta a protlačte nebo rozmixujte a dejte zase na pekáč. Rozmíchejte s tou šťávou a jestli je málo hustá, tak do ní přidejte trochu hladké mouky.

  4. Kuře naporcujte, vraťte do šťávy a nechte ještě prohřát. Podávejte na talíři s bramborovým knedlíkem, červeným zelím a polijte šťávou z kuřete.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!