Kuře jako bažant (bez tuku) recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí stehna
- 1 střední cibule
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 3 bobkové listy
- větvička rozmarýnu
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar na podlévání
Postup Kuře jako bažant (bez tuku)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod grilem necháme zezlátnout.
Z vývaru odstraníme přebytečný tuk, větvičku rozmarýnu a bobkový list.
V trošce studeného vývaru rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Necháme povařit. Nakonec částečně rozmixujeme. Necedíme, malé kousky koření necháme v omáčce. Omáčky neděláme velké množství, ztratila by chuť. Je to jen mírně zahuštěná šťáva. Příloha rýže nebo brambory a zelenina.