Kulajda s hlívou recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 300-400 g hlívy ústřičné
- 4 brambory
- 2 šalotky
- máslo
- 150-200 ml smetany na šlehání
- 2 lžíce zakysané smetany
- kuřecí vývar nebo voda
- 2 lžíce hladké mouky
- bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- ocet a cukr podle chuti
- čerstvý kopr
- 1 vejce na hniličku na porci
Postup Kulajda s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.
Odebereme asi tři lžíce vývaru, které smícháme se šlehačkou a moukou. Přilijeme do polévky (nejlépe přes sítko) a provaříme.
Před koncem vaření vmícháme zakysanku, dochutíme podle chuti cukrem a octem. Úplně nakonec přidáme nasekaný kopr a odstavíme.
Na každou porci na talíři servírujeme vejce na hniličku a zdobíme snítkou kopru.