Kukuřičná polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 50 g másla
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku
- 1/4 hlavy celeru nastrouhané nahrubo (možno použít i celer řapíkatý)
- 1/2 červené papriky (pokrájené na malé kostičky)
- 1 větší brambora nastrouhaná nahrubo
- 300 ml mléka
- 500 ml zeleninového vývaru (klidně z kostky Natur)
- 300 g sterilované kukuřice propláchnuté na sítě
- tabasco
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Česnekové krutony:
- 2 plátky chleba bez kůrek
- 2 drcené stroužky česneku
- 1-2 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup Kukuřičná polévka
Postup přípravy receptu
-
Na másle v hrnci opékejte asi 5 minut cibuli, drcený česnek, celer, bramboru a papriku. Vmíchejte mléko a vývar, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut mírně povařit.
Přidejte kukuřici, povařte 3 minuty, přidejte pár kapek tabasca, dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s česnekovými krutony, které vytvoříte tak, že smícháte v misce 2 rozdrobené plátky chleba bez kůrek se dvěma drcenými stroužky česneku, dvěma lžícemi olivového oleje a solí. Z hmoty tvarujte kuličky a nasucho je opečte v nepřilnavé pánvi.