Krůtí satay s arašídovou omáčkou recept
Top Recepty, GrilováníSuroviny na recept
- 500 g krůtích prsou
- nějaký salát k tomu (nebo třeba rýži)
- sezamová semínka na dokončení
- Na marinádu:
- 8 lžic sójové omáčky
- 8 lžic arašídového oleje (nebo slunečnicového, olivového..)
- kousek zázvoru
- 1 stonek čerstvé citronové trávy
- 1 jarní cibulka
- citronová šťáva
- 1 malá chilli paprička (podle toho co vydržíte)
- popřípadě sůl
- Na omáčku:
- 100 g burákového másla
- 100 ml kokosového mléka
- 1 lžíce oleje
- voda nebo vývar na doředění té správné konzistence
- limetková šťáva
- kousek chilli papričky
Postup Krůtí satay s arašídovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Jako první jsem si naložila maso. V misce jsem smíchala sójovou omáčku, olej, najemno nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, chilli papričku a citronovou trávu.
Krůtí maso jsem nakrájela na hodně tenké proužky a přidala do misky s marinádou. Maso by se mělo marinovat alespoň hodinu, ideálně přes noc.
Těsně před podáváním jsem smíchala všechny ingredience na omáčku.
Maso o pokojové teplotě jsem napíchala na špízy a opekla na grilu z obou stran.
Na talíři jsem salát i maso pokapala omáčkou a posypala sezamovými semínky.