Krůti roláda s bezlepkovou náplní recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 1 krůtí prso
- 2 větší cibule
- 1 velká palička česneku
- 2 vejce
- 5 plátků šunky
- BL strouhanka
- pepř, sůl, červená paprika
- hrst BL mouky
- hrst libečku
- 1 kalíšek drůbežího gelového bujonu
- oříšek másla
- přepuštěné máslo ghee
Postup Krůti roláda s bezlepkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli pokrájíme na drobno a na 1 PL ghee osmahneme na pánvi, až jí začnou kraje lehce zlátnout. Vysypeme ji do mísy, prolisujeme půl hlavičky česneku, přidáme sůl, pepř, usekaný libeček, šunku na jemno, vejce, 1 PL ghee a promícháme. Přidáváme strouhanku a vymícháme. Necháme chvilku stát, protože BL strouhanka je žíznivá. Záměrně proto nepíši množství. Po chvíli zase promícháme a případně přidáme ještě trochu strouhanky. Konzistence má být lehce hustá.
Maso očistíme od blan a cancourků masa. V půlce na podél lehce nařízneme a rozevřeme. Po rozevřených stranách opět podélně nařízneme a tak děláme celý kus masa, až se nám otevře. Přes fólii rozklepeme do plátu. Ten osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Naneseme náplň a stočíme. Pomocí párátek spíchneme, aby nám roláda držela. Smícháme BL mouku se solí a červenou paprikou a maso v ní důkladně obalíme. Na pánvi rozpustíme 1 PL ghee a maso na ní ze všech stran osmahneme.
Do pekáče nakrájíme na hrubo cibuli, usekáme zbytek česneku. Na to položíme osmahlou roládu. Na výpek v pánvi přilejeme sklenku vody, vhodíme gelový bujon a odvaříme. Po odvaření vlijeme pod maso. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Hned teplotu snížíme na 160°C a pečeme cca hodinu. Následně odklopíme a pečeme při 180°C do zlatavé barvy. Po upečení maso vyjmeme, výpek v pekáči rozmixujeme a ve šťávě rozmícháme oříšek másla.
Maso pokrájíme na plátky a servírujeme s libovolnou přílohou.