Krůti prsa Tandoori masala s petrželovou omáčkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kg krůtí prsa
- koření Tandoori masala
- olej
- solamyl
- sůl
- pepř
- cibule
- jasmínová rýže
- 2 vejce
- petržel (kudrnka)
- sladká chilli omáčka
Postup Krůti prsa Tandoori masala s petrželovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na kostky a vetřeme v oleji rozmíchané koření Tandoori masala a necháme odležet.
V misce rozšleháme 2 celá vejce, přidáme 2 lžíce solamylu, sůl, trošku piva.
Vyšleháme do velmi řidkého těstíčka.
Rozpálíme olej a v těstíčku obalené a naložené krůtí kostky prudce opékáme do zlatova.
Poté dáme okapat a mezitím, než se uvaří jasmínová rýže, vytvoříme velmi rychlou pikantní omáčku.
Do pánve Wok dáme jednu kostku masoxu, 3 dcl vody, 1 lžíce chilli sladké omáčky a pořádnou hrst najemno nasekané petržele kudrnky.
Vše provaříme a jemně zahustíme solamylem.
Kdo má rád může si jako ozdobu opéct cibulku do křupava a pak jen dobrou chuť.