Krůti prsa Tandoori masala s petrželovou omáčkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 kg krůtí prsa
koření Tandoori masala
olej
solamyl
sůl
pepř
cibule
jasmínová rýže
2 vejce
petržel (kudrnka)
sladká chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na kostky a vetřeme v oleji rozmíchané koření Tandoori masala a necháme odležet.

  2. V misce rozšleháme 2 celá vejce, přidáme 2 lžíce solamylu, sůl, trošku piva.

  3. Vyšleháme do velmi řidkého těstíčka.

  4. Rozpálíme olej a v těstíčku obalené a naložené krůtí kostky prudce opékáme do zlatova.

  5. Poté dáme okapat a mezitím, než se uvaří jasmínová rýže, vytvoříme velmi rychlou pikantní omáčku.

  6. Do pánve Wok dáme jednu kostku masoxu, 3 dcl vody, 1 lžíce chilli sladké omáčky a pořádnou hrst najemno nasekané petržele kudrnky.

  7. Vše provaříme a jemně zahustíme solamylem.

  8. Kdo má rád může si jako ozdobu opéct cibulku do křupava a pak jen dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!