Krůtí na víně a bylinkách recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g vykostěného krůtího stehna bez kůže
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje s příchutí uzené chilli papričky chipotle (koupeno v Lidlu)
- 2 polévkové lžíce oleje Wok (koupeno v Kauflandu)
- 2 snítky rozmarýnu
- 3 stroužky českého česneku
- 1 cibule
- 1/4 červené papriky
- 1/4 žluté papriky
- 1/4 zelené papriky
- 1 malou cuketu
- 400 g sterilovaných rajčat (1 konzerva)
- 150 ml bílého vína
- 150 ml vývaru
- sůl
- 1/2 kávové lžičky citronového pepře
- bazalka
- 1/2 chilli papričky
Postup Krůtí na víně a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté maso nakrájíme na kousky. Do pánve dáme rozehřát oba oleje. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou chilli papričku, rozmarýn a ze všech stran opečeme. Opečené maso vyndáme na talíř.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme. Cuketu a papriky nakrájíme na menší kousky. Všechno dáme na výpek z masa a orestujeme. Vrátíme maso, podlijeme vínem a krátce provaříme.
Přidáme konzervovaná rajčata, podle potřeby podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka.
Ke konci přidáme nasekanou bazalku, podle potřeby dosolíme, dopepříme a podáváme. Podávala jsem s bramborem.