Krůtí na bazalce recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 5 plátků krůtího masa
- 2 cibule
- pórek (zelená část)
- sůl
- sladká paprika
- pepř
- olej
- máslo
- 2 lžičky bazalky
- 1 syrový brambor
Postup Krůtí na bazalce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátky osolíme, opepříme a posypeme paprikou a lžičkou bazalky.
Na oleji, do kterého přidáme asi centimetrový plátek másla, zpěníme cibulku a pokrájené pórkové listy. Maso na základu opečeme zprudka z obou stran.
Poté plátky podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a po chvilce dušení přidáme druhou lžičku bazalky.
Syrový brambor oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k masu do šťávy, kde se rozvaří a šťávu zahustí.
Dusíme, dokud maso nezměkne a průběžně podléváme. Podáváme s brambory nebo rýží.