Krůtí (morcacie) rolády recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 horní krůtí stehna
5-6 stroužků česneku
2 cl sušené papriky
2 cl soli
2 polévkové lžíce oleje
1 cl provensálského koření
1-2 větvičky rozmarýnu
Omáčka:
hrst sušených hřibů
výpek
1/2 kostky bujonu
1 dl vody
2 cl maizeny
zavařené brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Struciky cesnaku popucime alebo najemno nasekame a zmiesame s olejom, solou, paprikou a provensalskym korenim.

  2. Stehna umyjeme, vykostime a narezieme tak, aby sme dostali suvisly plat.

  3. Natrieme ho cesnakovou zmesou, zrolujeme a previazeme spagatom. Po vrchu este posolime.

  4. Rolady sprudka opecieme na panvici aj s vetvickami rozmarinu.

  5. Vsetko prelozime do zapekacej misy, podlejeme vriacou vodou, zakryjeme a dame do truby piect asi na 200°C.

  6. Zatial si dame susene hriby napucat do malej misky s vodou a dame varit ryzu.

  7. Upecene maso vyberieme a vypek zlejeme do kastrola cez sito, maso zakkryjeme a udrzujeme teple.

  8. Namocene hriby vylejeme do kastrola s vypekom, pridame masox a nechame varit asi 5 min. Zahustime maizenou rozrobenou vo vode. Podavame s ryzou a zavaranymi brusnicami alebo brusnicovym lekvarom.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!