Krůtí (morcacie) rolády recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 horní krůtí stehna
- 5-6 stroužků česneku
- 2 cl sušené papriky
- 2 cl soli
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 cl provensálského koření
- 1-2 větvičky rozmarýnu
- Omáčka:
- hrst sušených hřibů
- výpek
- 1/2 kostky bujonu
- 1 dl vody
- 2 cl maizeny
- zavařené brusinky
Postup Krůtí (morcacie) rolády
Postup přípravy receptu
-
Struciky cesnaku popucime alebo najemno nasekame a zmiesame s olejom, solou, paprikou a provensalskym korenim.
Stehna umyjeme, vykostime a narezieme tak, aby sme dostali suvisly plat.
Natrieme ho cesnakovou zmesou, zrolujeme a previazeme spagatom. Po vrchu este posolime.
Rolady sprudka opecieme na panvici aj s vetvickami rozmarinu.
Vsetko prelozime do zapekacej misy, podlejeme vriacou vodou, zakryjeme a dame do truby piect asi na 200°C.
Zatial si dame susene hriby napucat do malej misky s vodou a dame varit ryzu.
Upecene maso vyberieme a vypek zlejeme do kastrola cez sito, maso zakkryjeme a udrzujeme teple.
Namocene hriby vylejeme do kastrola s vypekom, pridame masox a nechame varit asi 5 min. Zahustime maizenou rozrobenou vo vode. Podavame s ryzou a zavaranymi brusnicami alebo brusnicovym lekvarom.