Krůtí kousky s chřestem a ředkvičkami recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- cca 400-450 g krůtích prsou
- pórek
- 6 stonků zeleného chřestu
- 5 ředkviček
- olivový olej
- sůl
Postup Krůtí kousky s chřestem a ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce osolíme, zakapeme olivovým olejem a echáme odležet.
Chřest omyjeme, odkrojíme spodek a dáme vařit do osolené vody nastojato tak, aby hlavičky byly nad vodou. Vaříme cca 5 minut, aby chřest byl uvařený, ale ne rozvařený - měl by být tzv. al dente. Vytáhneme ho a ihned ponoříme do studené vody.
Pórek nakrájíme na půlkolečka, ředkvičky na tenká kolečka.
V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme maso a prudce ho ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Když je maso měkké, nakrájíme chřest na špalíčky cca 1-1,5 cm a spolu s ředkvičkami přidáme k masu. Necháme několik minut spolu prohřát, aby ředkvičky změkly.
Podáváme s rýží.