Krůtí kostky s mandlemi a žampióny recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 400 g krůtích prsou
- 100 g sekaných mandlí
- 1 velká cibule
- 1 hrst hrášku
- 1 menší kapie
- 4 sterilované okurky
- 2 stroužky česneku
- 1 slepičí gelový bujon
- 1 konzerva celých žampiónů (můžou být i čerstvé)
- máslo na 2 prsty
- sůl
- pepř
- olej
- 1 dl vody
Postup Krůtí kostky s mandlemi a žampióny
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, kapii na proužky a okurky na malé kostičky.
Na másle opražíme mandle dozlatova a dáme zatím bokem.
Na rozehřátém oleji restujeme kostky masa ze všech stran, až jsou bílé a téměř měkké, osolíme, opepříme, přidáme vodu, bujón a vaříme cca dalších 5 minut, dokud se bujón nerozpustí.
Přidáme zbytek ingrediencí (kapii, hrášek, česnek, okurky a žampióny) a ještě cca 5 minut vaříme. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme posypané praženými mandlemi. Jako přílohu jsem volila tarhoňu na másle.