Krtkův dort na plechu recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Těsto:
320 g hladké mouky
180 g cukru
3 vejce
3 polévkové lžíce kakaa
200 ml oleje
200 ml mléka
1 prášek do pečiva
Stracciatelový krém:
250 g tvarohu v kostce
2 zakyslé smetany (celkem 400g)
250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
(uvařený pudink)
4 banány
Pudink:
250 ml mléka
1,5 balíčku vanilkového pudinku (dle chuti)
4 polévkové lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.

  2. Těsto: Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.

  3. Stracciatelový krém: V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a na jemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.

  4. Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala.

  5. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!!

  6. Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém.

  7. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.

  8. A je hotovo...už jen zbývá vydržet buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu. Je fakt výborná, určo zkuste! DOBROU CHUŤ!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!