Krtkův dort na plechu recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Těsto:
- 320 g hladké mouky
- 180 g cukru
- 3 vejce
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- Stracciatelový krém:
- 250 g tvarohu v kostce
- 2 zakyslé smetany (celkem 400g)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g čokolády na vaření
- 1 vanilkový cukr
- (uvařený pudink)
- 4 banány
- Pudink:
- 250 ml mléka
- 1,5 balíčku vanilkového pudinku (dle chuti)
- 4 polévkové lžíce cukru
Postup Krtkův dort na plechu
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto: Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
Stracciatelový krém: V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a na jemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala.
Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!!
Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém.
Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta.
A je hotovo...už jen zbývá vydržet buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu. Je fakt výborná, určo zkuste! DOBROU CHUŤ!!!