Kroupova fazolacka s uzenym recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- konzerva červené fazole
- 1 dcl krup střední velikosti č.7
- 1/2 kg brambor
- 2 mrkve
- 1 petržel
- uzená žebra (může být uzené koleno nebo 2 páry ostrých vyuzených domácích klobás)
- cibule
- 6 zrnek černého pepře
- kostka bujónu
Postup Kroupova fazolacka s uzenym
Postup přípravy receptu
-
Do 3l vody dam varit udene rebra, alebo udene podla vlastnych moznosti, ja davam aj rebra, aj klobasy.
K rebram pridam preplachnute jacmenne krupy, celu cibulu, cele korenie a varim do zmaknutia cca hodinu a pol.
Potom pridam ocistene a na kocky nakrajane zemiaky a celu mrkvu a petrzlen.
Ked su vsetky komponenty makke, pridam celu plechovku fazule aj s nalevom. Udene maso oberiem od kosti, nakrajam a vratim do polievky.
Necham prevriet spolu s bujonom a podla chuti osolim a pridam stiplavu cervenu papriku. Krupy spravidla fazulovicu zahustia tak, ze nie je treba ziadne ine zahustovanie.