Krkovičkova vepřekovka (vepřový bůček, vepřová uzená žebra, hovězí žebra = maso ve vlastní šťávě) recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřového bůčku
- 1 kg hovězích žeber
- 1 kg uzených žeber
- 4 ks středních cibulí
- 2 KL soli
- 1 KL mletého pepře
- 1 PL celého kmínu
- 4 PL sádla
- cca 1/2 l piva
- 5 stroužků česneku
- přiměřeně kuliček pepře, jalovce
- 6 ks bobkových listů
Postup Krkovičkova vepřekovka (vepřový bůček, vepřová uzená žebra, hovězí žebra = maso ve vlastní šťávě)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli na větší kousky a česnek na plátky osmažíme na sádle, přidáme maso na větší kousky, kosti v uzených a hovězích žebrech necháme.
Přidáme veškeré koření a vše ještě restujeme, poté podlijeme 2 hrnky teplé vody a celým pivem.
V troubě dusíme při 120 °C 8-10 hodin, vyndáme kosti, kuličky koření, bobkový list a zamícháme. Pokud se maso rozpadá, je hotovo.
Dáme do sklenic a stačí jen zavařit, cca 40 minut.