Krkovička v tomatovo-jablečné omáčce s tymiánem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1 konzerva tomatového pyré
- 2 jablka
- cca větviček čerstvého tymiánu opatrně je dost aromatický/
- olej
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup Krkovička v tomatovo-jablečné omáčce s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, přidáme tomatové pyré, tymián a necháme dusit.
Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná a na menší kousky pokrájená jablka a vaříme do změknutí masa. Pozor, aby se nám jablka nerozvařila. Měla by být měkká, ale zůstat pevná.
Na konec zjemníme máslem, už nevaříme.