Krkovička se staročeským zelím recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- hlávka bílého zelí (malá)
- slanina
- cibule
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- lžíce octa
- lžíce cukru
- lžíce hladké mouky (na zahuštění)
- Maso:
- vepřová krkovička
- cibule
- sůl
- pepř
- česnek
- grilovací koření (nebo jakékoliv, kdo má na vepřovém rád)
Postup Krkovička se staročeským zelím
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme slaninu na kostičky, uškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cubuli a pokrájené zelí. Zelí osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem a zalijeme malým množstvím vody (asi 1 dl) a dusíme asi půl hodiny. Hlídáme, aby se voda úplně nevypařila, ale moc jí nepřiléváme.
Když je zelí měkké, zaprášíme asi jednou lžící hladké mouky a provaříme, dochutíme octem a cukrem, jak jsme zvyklí, někdo má raději sladší, někdo kyselejší.
Maso klasicky upečeme, jak jistě každý zvládne a podáváme se zelím a knedlíkem.