Krkovička se staročeským zelím recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

hlávka bílého zelí (malá)
slanina
cibule
pepř
sůl
drcený kmín
lžíce octa
lžíce cukru
lžíce hladké mouky (na zahuštění)
Maso:
vepřová krkovička
cibule
sůl
pepř
česnek
grilovací koření (nebo jakékoliv, kdo má na vepřovém rád)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme slaninu na kostičky, uškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cubuli a pokrájené zelí. Zelí osolíme, opepříme, okmínujeme, promícháme s cibulí a špekem a zalijeme malým množstvím vody (asi 1 dl) a dusíme asi půl hodiny. Hlídáme, aby se voda úplně nevypařila, ale moc jí nepřiléváme.

  2. Když je zelí měkké, zaprášíme asi jednou lžící hladké mouky a provaříme, dochutíme octem a cukrem, jak jsme zvyklí, někdo má raději sladší, někdo kyselejší.

  3. Maso klasicky upečeme, jak jistě každý zvládne a podáváme se zelím a knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!