Krkovička pod peřinkou z mozzarelly recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky libovější krkovičky bez kosti
- sádlo nebo olej z nakládaných rajčat
- rozmarýn
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř celý
- 1 cibule
- ořech másla nebo solamyl
- Na peřinku:
- 250 g mozzarelly
- 60 g sušené šunky
- 80 g nakládaných sušených rajčat
Postup Krkovička pod peřinkou z mozzarelly
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku vymazaného sádlem nebo olejem na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou rozmarýnu položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky. Přidáme tři čtyři lžíce vody nebo piva, pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na cca 40 minut (dle síly plátků) péct do měkka.
Během pečení masa připravíme přílohu (těstoviny nebo brambory) a mozzarellovou směs, kterou uděláme tak, že mozzarellu nastrouháme a smícháme s jemně pokrájenou šunkou a sušenými rajčaty.
Plátky měkké krkovičky odklopíme, je-li třeba, trošku podlijeme a přidáme rozpustit ořech másla. Nebo máslo vynecháme a přidáme s vodou nebo vývarem maličko solamylu, abychom měli více sosu na přelití přílohy (vše dle vlastní chuti), na měkké plátky rozdělíme směs a vložíme zpět do trouby krátce dopéct, jen aby se směs na plátcích rozprostřela.
Podáváme s připravenou přílohou.