Krkovička pod peřinkou z mozzarelly recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky libovější krkovičky bez kosti
sádlo nebo olej z nakládaných rajčat
rozmarýn
4 stroužky česneku
sůl
pepř celý
1 cibule
ořech másla nebo solamyl
Na peřinku:
250 g mozzarelly
60 g sušené šunky
80 g nakládaných sušených rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku vymazaného sádlem nebo olejem na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou rozmarýnu položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky. Přidáme tři čtyři lžíce vody nebo piva, pekáček zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na cca 40 minut (dle síly plátků) péct do měkka.

  2. Během pečení masa připravíme přílohu (těstoviny nebo brambory) a mozzarellovou směs, kterou uděláme tak, že mozzarellu nastrouháme a smícháme s jemně pokrájenou šunkou a sušenými rajčaty.

  3. Plátky měkké krkovičky odklopíme, je-li třeba, trošku podlijeme a přidáme rozpustit ořech másla. Nebo máslo vynecháme a přidáme s vodou nebo vývarem maličko solamylu, abychom měli více sosu na přelití přílohy (vše dle vlastní chuti), na měkké plátky rozdělíme směs a vložíme zpět do trouby krátce dopéct, jen aby se směs na plátcích rozprostřela.

  4. Podáváme s připravenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!