Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 0,5 kg rýže Arborio
- cca 0,5 l kuřecího vývaru (z masa nebo z kostky)
- olej
- 0,5 kg krůtích prsních řízků
- koření směs Karibik
- 1 středně velká plodnice kotrče kadeřavého
- 1 červená cibule
- 100 g sušených rajčat naložených v oleji
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup Krémové krůtí rizoto s kotrčem kadeřavým
Postup přípravy receptu
-
Rýži na sítu propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme asi 2 polévkové lžíce oleje, vsypeme rýži a osmahneme do sklovita. Potom zalijeme naběračkou vývaru a při nižší teplotě (asi 80°C) necháme za častého míchání vývar zcela vstřebat.
Zalijeme další naběračkou vývaru a opět necháme. Tento postup opakujeme do změknutí rýže.
Mezitím si na pánvi rozpálíme další asi 3 polévkové lžíce oleje, přidáme na kostky nakrájené krůtí maso, posypeme kořením (nebo maso do kořenící směsi předem naložíme, pokud máme čas a s touto variantou již dopředu počítáme) a prudce smažíme, až maso ze všech stran zbělá.
Přidáme na měsíčky pokrájenou cibuli a na malé kousky nakrájeného kotrče (nebo jiné houby), zmírníme teplotu a asi 10 minut pomalu prosmažíme.
Nakonec přidáme na proužky nakrájená sušená rajčata, měkkou rýži, čerstvou bazalku a podle chuti dosolíme.