Krémová polévka z kořenové zeleniny recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 200 g petržele
- 150 g mrkve
- 2 řapíky celeru
- 1 cibule
- olej
- 100 ml bílého vína
- pepř
- sůl
- 1 lžička mleté papriky
Postup Krémová polévka z kořenové zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kúsky narezanú mrkvu, petržlen a 1 stonku zeleru. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a cca 15 minút povaríme.
Polievku rozmixujeme, pridáme víno a necháme prejsť varom.
Na troške oleja orestujeme na tenké prúžky nakrájanú druhú stonku zeleru. Zeler vyberieme, dáme do taniera na polievku a vo výpeku rozmiešame mletú papriku, ktorou pokvapkáme polievku.