Krém ze žlutého hrachu a kořenové zeleniny recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

hrst žlutého hrachu nechat přes noc namočeno je z toho pak cca půlitr hrachu.
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
olivový olej nebo máslo
krutony s česnekovou příchutí nebo cibulovou
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce sušeného libečku nebo kdo má tak čerstvé sekané bylinky
pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme rozehřát olej nebo máslo, osmahneme omytou a oloupanou zeleninu, přidáme hrách, podlejeme vodou, mírně osolíme a vaříme deset minut.

  2. Necháme dojít ještě deset minut bez vaření zavřené.

  3. Pak rozmixujeme ručním mixerem, dolejeme vodu dle potřeby, přidáme libeček a prolisovaný česnek a podáváme s krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!