Křehký koláč s blumami recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 1 vejce
- nastrouhaná citronová kůra
- čerstvá šťáva z 1/2 citrónu
- Náplň:
- 300 ml mléka
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- čerstvá šťáva z 1/2 citronu
- 300 g blum
Postup Křehký koláč s blumami
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s moučkovým cukrem a přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, kůru a šťávu z poloviny citronu. Vše důkladně propracujeme na hladké nelepivé těsto, které uložíme asi na 60 minut do ledničky odležet.
Z mléka a pudinkového prášku mezitím připravíme uvařený hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Tvaroh vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a šťávou. Nakonec do směsi zamícháme vychladlý pudinkový krém.
Těsto rozválíme na silný kulatý plát a opatrně ho vložíme do koláčové formy. Přitlačíme ke dnu a stranám formy. Rozetřeme na něj náplň a povrch rozložíme blumy, které jsme nakrájeli na měsíčky. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout a odležet ve formě, nejméně 4 hodiny.